Τυχαία άρθρα

 

Διαφήμιση

 


Μια βόλτα για αγορά στο παζάρι,
στο Μοναστηράκι.

Συνηθίζω κάθε Κυριακή τα τελευταία χρόνια να κατεβαίνω στην αγορά στο Μοναστηράκι και να παρατηρώ τις συνήθειες των άλλων Ελλήνων σε σχέση με την κρίση που μας επηρεάζει όλους μας.

Είναι πράγματι μια αγορά που ανθεί σε αυτή τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια που δεν δοκιμάστηκε ποτέ από καμία κρίση επειδή εκτός από τις αγορές σου μπορείς να κάνεις και μιά καλή βόλτα και να πιεις ή να φας δίπλα στα αρχαία και την Ακρόπολη ή το Θησείο! Παράλληλα όπως ξέρουμε στον Έλληνα άρεσε διαχρονικά να πίνει τον καφέ του σε πολυσύχναστους δρόμους και αυτό είναι ιστορικά και στατιστικά διαπιστωμένο.


 

Πράγματα που μπορείς να βρεις εκεί είναι όλων των ειδών όπως εργαλεία φθηνά, ρούχα επώνυμα ή μη, στρατιωτικές στολές, γυαλιά ηλίου, χαλασμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή ακόμα και όπλα.

Τα πιο διαδεδομένα προϊόντα προς πώληση φυσικά είναι τα t-shirts σε διάφορα χρώματα κι σχέδια ακόμα και χιουμοριστικά. Πιο πάνω θα βρεις την Πλάκα που είναι τουριστικό μέρος με ανάλογα αρχαίες απομιμήσεις αγαλμάτων κλπ. Μπορείς να φας και να πιεις αναλόγως την διάθεση που έχεις δίπλα σε γνωστού η αγνώστους ξένους η Έλληνες.

Δεν διαφέρω πολύ και εγώ από τους άλλους Έλληνες και καταθέτω τον εβδομαδιαίο οβολό μου σε αγορά διαφόρων ειδών συνήθως εργαλεία, αναλώσιμα μοτοσικλέτας, και διάσημα έργα DVD για την συλλογή μου.

Μέσα σε 2 χρόνια κατάφερα να δημιουργήσω μια συλλογή από τα αγαπημένα μου έργα σε DVD με πάνω από 350 τίτλους! Βέβαια δεν έχω καταφέρει να τα δω ποτέ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα! Κάπου κάπου παρασύρω και έρχεται και κανας φίλος η φίλη μαζί στο Μοναστηράκι όπου ομολογουμένως αποδεικνύεται τους αρέσει πολύ και εκείνων να έρχονται.

Στις φωτογραφίες εδώ που βλέπετε είναι στιγμιότυπα από μια τέτοια βόλτα που έκανα στο Μοναστηράκι. Χρησιμοποίησα φυσικά το Photoshop για μια πιο δροσερή νότα στις γνώριμες εικόνες.

Εδώ αριστερά βλέπετε διάφορα μπιμπελό - ας τα πούμε έτσι - όπου φτιάχνονται από παξιμάδια, βίδες και άλλα μικρά τέτοια. Αποχρωμάτισα και υπερτόνισα την φωτογραφία με βάση το κυανό χρώμα για ένα πιο σουρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Μια βόλτα στο παζάρι στο Μοναστηράκι γενικά θα σας γεμίσει αισιοδοξία. Θα απολαύσεις τον ήλιο, το περπάτημα, θα βρεις ιστορικά κειμήλια και αντίκες που μαγικά σε πάνε πίσω στο χρόνο.

Πίσω στο χρόνο αλλά βλέπεις σήμερα πως λειτουργούσε η αρχαία αγορά σχεδόν στο ίδιο μέρος εδώ και χιλιάδες χρονιά.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Αν είσαι φανατικός Ολυμπιακός μπορείς να δεις ακόμα και πως ήταν η μπάλα πίσω στο 1925 στο κατάστημα του Ολυμπιακού που λειτουργεί εκεί.

Εγώ βέβαια δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο γιατί το θεωρώ χάσιμο χρόνου και γιατί ποτέ δεν κατάλαβα γιατί να σκοτώνονται ή να χειροκροτούν 22 εκατομμυριούχους που κλωτσάνε μια δερμάτινη μπάλα. Καλά άλλο εγώ βέβαια

γιατί ποτέ δεν φανατίστηκα για κάτι παρά μόνο να παρατηρώ επίμονα τον φανατισμό. Κυρίως με την κάμερα μου εννοώ!

Εδώ αριστερά βλέπετε τι σκαρφίστηκε ο μαγαζάτορας για ένα χιουμοριστικό χαλάκι πόρτας. Ενδιαφέρων δεν είναι! Χα!

Στο Μοναστηράκι έχει χίλια τέτοια χαλάκια και διάφορα άλλα ευρηματικά μπλουζάκια και ότι άλλο μπορείς να θέλεις!

Αν περπατήσεις και προς την πλάκα θα

βρεις ημερολόγια - όπως το παρακάτω με υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα! Ελλάδα φυσικά είναι και τα υπέροχα νησιά μας!

Τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο Μοναστηράκι κυρίως λόγω του ότι το Μοναστηράκι είναι κόμβος στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

Τραβούν φωτογραφίες όπως εγώ και σαν τις δικές μου για τις έχουν να τις θυμούνται.  Το παραεμπόριο επίσης ανθεί και θα βρείτε σπασμένα προγράμματα για υπολογιστή, ψεύτικα ρολόγια, μπιζού, αξεσουάρ από Πακιστανούς και διάφορα

άλλα αχρείαστα πράγματα φθηνά που δεν πάει να πει ότι είναι και τα καλύτερα βέβαια.

Το καλοκαίρι επίσης θα βρεις ακόμη και φρέσκα φρούτα αφού ένα μικρό σούπερ μάρκετ είναι μαζεμένο εκεί.

Συν ότι οι πλανόδιοι δίνουν και παίρνουν για μια δεκάρα να σου κάνουν τα μαλλιά ράστα το αυτί τρύπιο και ότι άλλο βάλει ο νους σου. Μικρές συναυλίες δίνονται από διάφορα λατινικά συγκροτήματα κι ακροβάτες λογιών λογιών συνωστίζονται.

Δείτε επίσης:
Ταξίδι στο Ναύπλιο
Σαββατοκύριακο σε μια μικρή
Μύκονο, το Ναύπλιο.

------------------------------------------

Δείτε και αυτό:
Σύνταγμα Αγανακτισμένοι
Δείτε ζωντανά το συλλαλητήριο
έξω από τη Βουλή.

------------------------------------------  
29 Μάη 2011

   

www.xcity.gr

Ποιος Είμαι   |   Άρθρα   |   Δουλειές   |   Επικοινωνία

This website is legally protected. All contents are © copyright 2010- 2011 of Greek Web Designer Takis Hatzigeorgiou. All rights reserved.