Τυχαία άρθρα

 

Διαφήμιση

 

Πως να στήσω ένα ενυδρείο

Στήσιμο ενυδρείου

Ωραία λοιπόν για πες μου τι θα χρειαστώ για να στήσω ένα υγιές ενυδρείο για τα ψάρια και για μένα;

Εντάξει. Αρχικά θα θεωρήσουμε ότι μιλάμε για ένα κανονικού μεγέθους ενυδρείο ούτε πολύ μεγάλο αλλά και ούτε πολύ μικρό.

Ενυδρείο: Μάρκα Juwel, μοντέλο Rekord 600
Ιδανικό σε αυτή την περίπτωση μου φαίνεται ένα 60λιτρο όπως είναι το ενυδρείο της Juwel μοντέλο Rekord 600 που σχεδόν όλα τα γνωστά pet shops πουλάνε γύρω στα 100 - 120 ευρώ .

Μέσα στο πακέτο θα βρεις φίλτρο για να αυτοκαθαρίζεται το νερό και θερμοστάτη για να κρατάς το νερό στους 26 - 28 βαθμούς κελσίου που θέλουν τα τροπικά ψάρια να ζήσουν.

 ●
Προτείνω πρώτα να αγοράσεις το ενυδρείο και όλα τα σχετικά και τελευταία τα ψάρια για να "στρώσεις" το νερό πρώτα κανα δυό βδομάδες.

 ● Εάν δεν θέλεις κάτι απλό της γειτονιάς (ψαράκι εννοώ) σε χρώμα και είδος είσαι στην κατάλληλη σελίδα γιατί και εγώ θέλω απίθανα χρώματα και εύκολα σε διαβίωση ψαράκια.

 ● Εάν λοιπόν θέλεις κάτι το ξεχωριστό, να κάνεις τους φίλους σου να κοιτούν με ανοιχτό το στόμα και χωρίς να ξοδευτείς πήγαινε στα παρακάτω pet shops:

 1. Pet City Γλυφάδας
 2. Pet City Βούλας
 3. Zoo Planet Βουλιαγμένης 140 Γλυφάδα
 4. Ωκεανός-Ενυδρεία Βουλιαγμένης 283 Αγ. Δημήτριος
  Ίσως παραξενευτείς που είναι όλα στην Βουλιαγμένης μα εκεί βρίσκεται ο απαιτητικός πελάτης και συνεπώς τα σπάνια είδη ψαριών! Το ξέρω προσωπικά.


  Τα παραπάνω σαν ενυδρειάδικα επίσης είναι αρκετά μεγάλα και θα βρεις ότι ζητάς και από τα παρελκόμενα ενός ενυδρείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

--------------------------------------------------------------------------------

Lagrend creme

    -Τι να αγοράσω;

Εγώ θα σου πω όλα όσα μπορεί να χρειαστείς, εσύ επιλέγεις τι θα αγοράσεις όμως. Με τα απολύτως απαραίτητα μπορεί να έχεις ένα ενυδρείο που λειτουργεί με κανά 200άρι ευρώ (χωρίς διακοσμητικά, μόνο χώμα). Αν τα θέλεις όλα υπολόγισε γύρω στα 500 - 600 ευρώ για να έχεις το απόλυτο ενυδρείο.  Ας δούμε λοιπόν τι θα χρειαστείς:
 

 1. Χαλικάκι ψιλό. Κοστίζει περίπου 10-20 €. Με ένα σακίδιο χαλίκι κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου, με δύο θάβεις πιο καλά μερικά διακοσμητικά που πάνε πιο βαθειά. Απόφυγε πολύ ανοιχτά χρώματα γιατί λερώνεται εύκολα το χώμα γενικά. Διάλεξε το στο χρώμα των ψαριών που θα βάλεις  (ή να ταιριάζει κάπως) για να σ'αρέσει το ενυδρείο σου.
 2. Θα σου πρότεινα να βάλεις τώρα που είσαι σε αρχικό στάδιο 10-12 ψαράκια για να μη θολώνει το νερό από τον υπερπληθυσμό.
  30-50 €.

 3. Λάμπα ενυδρείου. 10-20€. Αν τα ψαράκια σου είναι π.χ. πράσινα και πορτοκαλί τιγράκια θα σου πρότεινα να βάλεις μια λάμπα ροζέ φωτισμού. Ο φωτισμός επίσης λόγω της ακτινοβολίας UV είναι ωφέλιμος για τα ψάρια. Να την ανάβεις 8 ώρες την ημέρα όχι παραπάνω για να αποφύγεις την δημιουργία άλγης.
 4. Διακοσμητικά. Κοστίζουν! Πάρε τα σταδιακά. Ζήτησε να σου κάνει έκπτωση 20%. Θα στο κάνει! Θα βρείς παντού ακόμα και στο Carrefour. Ναυάγια, δύτες, βράχους ψεύτικα φυτά κλπ. 30-200€.
 5. Άνθρακα για το φίλτρο. 5-10€. Πολύ σημαντικό! Καρβουνάκια που απορροφούν σαν σφουγγάρι βλαβερά βιολογικά στοιχεία από το νερό. Μη σου πει ο pet shop-άς ότι δε χρειάζεσαι άλλο από το σφουγγάρι του φίλτρου. Θα χρειαστείς δυχτάκι για να τον βάλεις στο φίλτρο (βλ.:7).
 6. Ζωόλιθο για το φίλτρο. Πολύ σημαντικό! 10-20€. Ειδικό χώμα που ρουφάει σαν σφουγγάρι χημικά τοξικά και άλλα από το νερό. Μη σου πει ο pet shop-άς ότι δε χρειάζεσαι άλλο από το σφουγγάρι του φίλτρου. Θα χρειαστείς δυχτάκι για να τον βάλεις στο φίλτρο (βλ.:7).

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

   
 7. Κάλτσες. 5-10€. Δηλαδή δυχτάκια. Καλύτερα να πάρεις τα υφασμάτινα, συγκροτούν καλύτερα τον άνθρακα και το ζωόλιθο (είναι για να βάζεις τον άνθρακα και το ζωόλιθο μέσα σε αυτά και μετά όλα μέσα στο φίλτρο). Μπορείς να βρεις άνθρακες ή ζωόλιθο έτοιμο σε δόσεις μέσα σε δυχτάκια.
 8. Θερμόμετρο. 5€. Πάρε ένα μικρό για να το βάλεις μεσα στο ενυδρείο να παρακολουθείς αν δουλεύει κανονικά ο θερμοστάτης σου.
 9. Φωτογραφία για την πλάτη του ενυδρείου. Είναι πολύ εντυπωσιακή και ειδικότερα εκείνη που απεικονίζει φυτά με μαύρο φόντο νερού. Πάρε 1 μέτρο και επίσης ζήτησε ένα ειδικό stick που κάνει έντονα τα χρώματα της φωτογραφίας. Είναι 100 φορές πιο εντυπωσιακό! 4-8€/μέτρο.
 10. Μαγνήτες 5-10€, καθαρισμού τζαμιών εσωτερικά στο ενυδρείο. Αυτό πάρε το μόνο αν παρατηρήσεις αυξημένη άλγη στα τοιχώματα του ενυδρείου.
 11. Υαλοβάμβακα. Κάνει από 2μιση ευρώ και πάνω. Πάρε το φθηνότερο. Το ίδιο κάνει. Το βάζεις πάνω πάνω στο φίλτρο στην πρώτο επίπεδο υλικών του φίλτρου για να μαζεύει όλες τις ακαθαρσίες που αιωρούνται.
 12. Τουλάχιστον 50cm σωλήνα διαμέτρου ενός cm. Θα βρείς σε μαγαζί χρωμάτων. Με αυτόν θα κάνεις αναρώφηση με το στόμα για να αδειάζεις ένα μικρό μέρος του νερού του ενυδρείου στον κουβά σου για κάνεις την ανανέωση του νερού κάθε τόσο. 2€ το πολύ.
 13. Ένα κουβά πλαστικό σφουγγαρίσματος. Σημαντικό: Θα τον έχεις αποκλειστικά για το ενυδρείο σου όχι για χημικές ουσίες μα ούτε καν για  νερό βρύσης. Θα δούμε μετά τι θα τον κάνεις ακριβώς. 5-10€.
 14. Τέλος ένα πλαστικό κουτί από αυτό που έχει και στα Carrefour για να αποθηκεύεις πράγματα. Προτίμησε ένα 50x50cm και άνω,  συμπαγές όμως να μην λιγύζει άμα γεμίζει με νερό. Θα δείς μετα γιατί. 15-25€.
 15. Τροφή για τα ψάρια! Ρώτησε τον Pet Shop-ά τι να πάρεις! Από 3-10€
 16. Ειδικό καθαριστικό υγρο Sera Aquaria Clear που θα χρειαστείτε μόνο σε περίπτωση που θα δείτε επίμονα μικροσωματίδια να αιωρούνται στο νερό του ενυδρείου με αποτέλεσμα να θολώνει το νερό για μέρες. Προσοχή να το χρησιμοποιήσετε για 2-3 μέρες το πολύ από μία δόση ημερησίως και σε λειτουργία του φίλτρου. Αν δεν ξεθολώσει δοκιμάστε το υγρό με τα ωφέλιμα βακτηρίδια (βλ.: 17: sera bio nitrivec) για 3-4 μέρες από μία δόση ημερησίως.
 17. Ειδικά υγρά!
  Αυτά είναι τόσο χρήσιμα όσο τα ψάρια για το ενυδρείο:
  Ένα
  μπουκάλι που εξουδετερωνει χλώριο:
  http://www.sera.de/gr/news/sera-aquatan-neue-frische-im-aquarium.html
  Kαι ένα μπουκάλι με ωφέλιμα βακτήρια:
  http://www.sera.de/gr/produkte/garnelen-und-nano-aquarium/wasseraufbereiter/sera-bio-nitrivec.html


  Αυτά και τα δύο κάνουν 6-20
  ανάλογα το μέγεθος μπουκαλιού.
 18. Φυσικά αν δεν είναι μέσα στο πακέτο του ενυδρείου δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι χρειάζεστε το φίλτρο που καθαρίζει το νερό και ένα θερμοστάτη.

--------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥ XCITY.GR


Αν ενδιαφέρεστε για ίδιο ή παρόμοιο επικοινωνήστε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

--------------------------------------------------------------------------------

Lagrend creme

    -Πώς στήνουμε το ενυδρείο;

  Διάλεξε το κατάλληλο μέρος στο σπίτι.

  Καθάρισε το ενυδρείο μέσα και έξω με σκέτο νερό και ένα πανί.

 
Βάζουμε νερό και ρίχνουμε το ειδικό υγρό για το χλώριο (διαβάστε οδηγίες  πόσες σταγόγες θέλει) για 15 ώρες στο πλαστικό κουτί (βλ.: 14) και όχι στο ενυδρείο μας. Αυτό ίσως χρειαστεί να το επαναλάβουμε και 2η ή και τρίτη φορά γιατί μάλλον έχουμε μικρότερο κουτί από όσο χρειάζεται να γεμίσει το ενυδρείο μας). Ρίχνουμε κάθε φορά όσο ειδικό υγρό για το χλώριο απαιτείται για την ποσότητα του νερού μας στο πλαστικό κουτί. Κάθε φορά - μετά από τις 15 ώρες - ρίχνουμε το αποχλωριομένο νερό μέσα στο ενυδρείο μας.

Προσοχή!

 - Δε βάζουμε στη λειτουργία φίλτρο και θερμοστάτη αν δε γεμίσουμε όλο το ενυδρείο μας.

 - Δε ρίχνουμε ακόμα το υγρό με τα ωφέλιμα βακτηρίδια.

  Βράζουμε με το βραστήρα του καφέ - ναι καλά ακούσατε - νερό και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που έχει μέσα το χώμα μας που προορίζεται για το ενυδρείο μας. Ανακατεύουμε κανά λεπτό με ένα μαχαίρι, χύνουμε το καυτό νερό στο νεροχύτη. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές να καθαρίσει κάπως το χώμα. ΟΚ ακόμα είναι θολό αλλά εντάξει φτάνει!

  Δε βάζουμε τα διακοσμητικά στο ενυδρείο ακόμα.

  Δε χρησιμοποιούμε Ajax η παρόμοια χημικά προϊόντα στο ενυδρείο μας εσωτερικά. Μόνο νεράκι από το πλαστικό κουτί μας.

  Βάζουμε τα υλικά του φίλτρου μέσα στο φίλτρο με την εξής σειρά:
 - Κάτω κάτω τα σφουγγάρια (είναι μπλε και πράσινο συνήθως).
 - Αμέσως πιο πάνω μία κάλτσα με άνθρακα.
 - Πιο πάνω μία κάλτσα με ζωόλιθο.
 -
Πάνω πάνω τον υαλοβάμβακα που καθαρίζει το νερό από τα χοντρές ακαθαρσίες.

  Γεμίζουμε το ενυδρείο νερό μέχρι τη μέση πρώτα, βάζουμε το χώμα και τα διακοσμητικά και ξαναρίχνουμε νερό μέχρι η στάθμη να σκεπαστεί έπειτ από το καπάκι του ενυδρείου όταν θα το κλείσουμε. Όχι πιο πάνω! Εκεί που τρέχει το νερό επίσης για να χύνεται χωρίς να μας χαλάσει τα διακοσμητικά και τη διάταξη τους στο χώμα βάζουμε το χέρι μας ώστε να χύνεται το νερό στο χέρι πριν να φτάσει στο υπόλοιπο νερό του ενυδρείου.

  Βάλτε το θερμόμετρο - αν έχετε πάρει - στο εμπρός τζάμι, φυσικά εσωτερικά στο ενυδρείο.

  Γεμίζουμε τελικά με το αποχλωριομένο νερό όλο το ενυδρείο μας. Παράδειγμα στησίματος.

  Βάζουμε σε λειτουργία το θερμοστάτη και το φίλτρο. Ρυθμίστε το ακροφύσιο του φίλτρου να ρίχνει προς την επιφάνεια του νερού για να ταράζει την επιφάνεια σταθερά. Τσεκάρετε ότι δουλεύει!

  Ρίχνουμε τέλος τώρα το ειδικό υγρό με τα ωφέλιμα βακτήρια. Θα είναι πολύ θολό και θα θολώσει ολόκληρο το ενυδρείο μας. Περίπου 2μιση καπάκια θέλει για 60lt ενυδρείο

Προσοχή!
!
Τώρα ενδέχεται το νερό μας να θολώσει τρομερά πολύ.
Μη παραξενευτείτε.
Αυτό σημαίνει ότι επενεργεί το υγρό σωστά!

Αν επιμένει όμως
πέραν του 24ώρου να είναι θολό ξαναρίξετε ειδικό υγρό με τα ωφέλιμα βακτήρια στην σωστή ποσότητα πάντα για το ενυδρείο σας ξανά και ξανά αφήνοντας μια μέρα (24
h) μεταξύ κάθε ριξίματος υγρού (δηλαδή 1 φορά την ημέρα). Το πολύ σε 4 ριξιές ειδικού υγρού δηλαδή σε 4 μέρες θα έχει ξεθολώσει πλήρως.

Αυτή η "ομίχλη" στο νερό ίσως να οφείλεται σε τοξικές ουσίες που υπάρχουν μέσα στα υλικά του ενυδρείου σας και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τα ψαράκια σας.

Αυτό (το ξαφνικό θόλωμα) μπορεί να σας συμβεί επίσης όταν ρίξετε τα ψάρια μέσα στο ενυδρείο. Εκεί να θυμάστε ότι αν δεν ξεθολώσει πλήρως μετά από 24 ώρες από τη ρίψη του υγρού για τα ωφέλιμα βακτήρια να ρίχνετε ξανά και ξανά ανά μια μέρα και μέχρι 4 μέρες το πολύ θα σας έχει γίνει το νερό κρύσταλλο.

  Αφήνουμε τώρα το έτοιμο ενυδρείο να στρώσει για κανα δυό εβδομάδες. Εγώ έβαζα αμέσως βέβαια τα ψάρια και δεν είχα παρ'όλα αυτά πρόβλημα αλλά σας λέω ότι καλό είναι να αφήσετε το ενυδρείο να στρώσει πρώτα. Εξ' υπακούεται ότι θα έχετε ανάψει το θερμοστάτη και τα φίλτρα να λειτουργούν κανονικά και τις 15 μέρες του στρωσίματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


  Αφού πέρασαν οι μέρες, θα ρίξετε τα ψάρια και θα απολαύσετε λίγες μέρες το ενυδρείο σας, θυμηθείτε να αλλάζετε νερό κάθε 10 μέρες αν εμφανίζεται συχνά άλγη ή κάθε 1 μήνα αν το νερό δε λερώνει ποτέ. Αλλάζουμε μόνο το 20%-30% του συνολικού ενυδρείου και ΠΟΤΕ το μισό ή όλο το νερό του ενυδρείου. Ποτέ για όσο ζουν τα ψάρια σας! Αυτό θα χαλούσε τον υγρό βιότοπο σας! Κάθε φορά που αλλάζετε λοιπόν το νερό θα ρίχνετε και ένα καπάκι του μπουκαλιού με τα ωφέλιμα βακτηρία.

  Να ξέρετε ότι κάθε μήνα περίπου ή αν δείτε το φίλτρο να αδυνατεί να δουλεύει γρήγορα να καθαρίζετε τα υλικά του φίλτρου σας (σφουγγάρια, υαλοβάμβακα, κάλτσα με άνθρακα και κάλτσα με ζωόλιθο) ΜΟΝΟ σε νερό ενυδρείου μέσα στον κουβά σας (βλ.: 13). Ποτέ σε νερό βρύσης και ποτέ σε σαπούνι. Αφού τα καθαρίσετε τα ξαναβάζετε μέσα στο φίλτρο.

Αλλάζετε τον υαλοβάμβακα και το εσωτερικό των καλτσών (αλλάζετε δηλαδή άνθρακα και ζωόλιθο) κάθε 1 με 3 μήνες με νέα (κάθε 1 αν δείτε να θολώνει το νερό και δεν αυτοκαθαρίζεται με τη λειτουργία του φίλτρου ή το Sera Aquaria Clear που πρώτα θα έχετε ρίξει για 2-3 μέρες το πολύ αν δείτε επίμονη θολούρα) . Αν θέλετε μπορείτε να αλλάζετε και τα σφουγγάρια του φίλτρου κάθε τόσο ή και όχι.

Όταν αλλάζετε τα υλικά του φίλτρου με νέα (υαλοβάμβακα και κάλτσες με άνθρακα και ζωόλιθο) βουτάτε σε νερό-μπόλικο νερό-ενυδρείου τις κάλτσες με τα υλικά (όχι τον υαλοβάμβακα) και τα σφουγγίζετε-πλάθοντας τα με τα χέρια-για να φύγει η πολύ σκόνη από τον άνθρακα και το ζωόλιθο πριν να τα τοποθετήσετε στο φίλτρο του ενυδρείου.

--------------------------------------------------------------------------------

Lagrend creme

    -Συμβουλές

 - Έχω χρόνια ενυδρεία και δεν χρειάστηκαν ειδικά ph tests η για νιτρικά κλπ. Το καλοκαίρι όμως ανάβω air condition συνέχεια όσο είμαι στο σπίτι. Ίσως οφείλεται και σε αυτό.

 - Φροντίζω τα ψάρια μου να τρώνε τριών ειδών τροφές για να μη  βαριούνται όπως και βιταμινούχες τροφές για να είναι υγιή με ζωντανά χρώματα.

 - Αν παρατηρήσετε τα ψάρια να ξύνονται στα διακοσμητικά σας ή στο χώμα ή μικρά άσπρα στίγματα στο σώμα τους θα πρέπει να καταφύγετε στη λύση ενός φαρμάκου αντιβίωσης. Στο διάστημα της θεραπείας μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε από το φίλτρο το δυχτάκι με τον άνθρακα οπωσδήποτε γιατί απορροφάει το αντιβιοτικό.

 - Μερικά ψάρια δεν ανέχονται τη παρουσία ούτε καν ψαριών του ίδιου είδους. Παίρνετε ήμερα ψάρια με ήμερα, άγρια με άγρια. Ρωτήστε τον
pet-shop-ά για τον σωστό συνδυασμό.

 - Ανάβετε το φως όχι παραπάνω από 8 ώρες την ημέρα. Αλλιώς δημιουργείται άλγη στο τζάμι και τα διακοσμητικά. Αν δείτε άλγη αφήστε ατάιστα τα ψάρια και κλειστή τη λάμπα τους για 3-4 μέρες (δε παθαίνουν τίποτα σε 4 μέρες, μην ανησυχείτε). Παράλληλα μπορείτε ν αγοράσετε ένα ψάρι το πλακόστομο (ή γλύφτης) αφού ρωτήστε τον
pet shop-ά αν ταιριάζει με τα ψάρια σας γιατί μπορεί αν είναι άγρια και να τον φάνε. Υπάρχει σε πολλά χρώματα και τρέφεται από την άλγη. Καθαρίζει ασταμάτητα το ενυδρείο και συνήθως άμα τελέσει το έργο του ψοφάει μη βρίσκοντας άλλη τροφή.

 - Παρατηρείτε τα ψάρια. Αν δείτε να τσακώνονται, αν είναι ανήσυχα, αν δεν είναι κεφάτα και τρέχουν ημάδια για την ποιότητα του νερού σας, ζητήστε τη βοήθεια ειδικού.

 - Άν δείτε μικροσωματίδια να αιωρούνται στο νερό του ενυδρείου δεν είναι φυσιολογικό αν συμβαίνει για πάνω από 2 μέρες. Σας συμβουλεύω να πάρετε το Sera Aquaria Clear
όπου θα ρίχνετε όσες σταγόνες λέει στις οδηγίες 1 φορά την ημέρα μέχρι να γίνει καθαρό σαν κρύσταλλο το νερό.

 - Το καλοκαίρι αν φύγετε διακοπές θα πάρετε μια ταΐστρα, είναι αυτόματο σύστημα που ταΐζει μόνο του τα ψάρια και λειτουργεί με μπαταρίες.
Επίσης αν σας χαρίσουν νεογέννητα θα χρειαστείτε μια γεννήστρα να τα βάλετε μέσα να τα προφυλάσετε από τα άλλα ψάρια.

 - Αλλάζετε τη λάμπα κάθε χρόνο.

 - Μη χρησιμοποιείτε πέτρες θαλάσσης η διακοσμητικά με τοξικά χρώματα η γενικά οτιδήποτε που δεν φτιάχτηκαν για ενυδρεία.

 - Σας συστήνω να επισκέπτεστε συχνά μεγάλα ενυδρειάδικα και μερικά από αυτά που θα σας φτιάξουν το κέφι είναι τα παρακάτω
:

 - http://www.waterinn.eu
 - http://www.hydrocosmos.gr

 - Και ένα μικρό μυστικό τώρα
: Πριν λίγο καιρό προμηθεύτηκα από ένα μαγαζί το http://www.hydrocosmos.gr μια τροφή σε μικρές μπίλιες όπου είδα μια δραματική αλλαγή στην ανάπτυξη των ψαριών μου. Κυριολεκτικά σε 15 μέρες ανέπτυξαν τον σωματικό τους όγκο κατά 40%. Αυτό το λέω για την περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


 - Τέλος, το φθηνότερο μαγαζί όπου θα βρίσκεις τα προϊόντα
Sera (φάρμακα, τροφές, υλικά) είναι το Zoo Planet στο φανάρι στην οδό Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας.

Στο παρακάτω βίντεο είναι το δικό μου ενυδρείο που έφτιαξα με βάση όσα σας προείπα
:

ν ενδιαφέρεστε για ίδιο η παρόμοιο επικοινωνήστε)

Το δικό μου ενυδρείο λοιπόν, έχει τριών ειδών τιγράκια και κάπου κρύβεται και ένας "κλόουν" γλυκού νερού
:) σας εύχομαι
 

Α! Δείτε τις δουλειές που κάνω στο Fiverr.com, είμαι σίγουρος ότι κάποια θα σας ενδιαφέρει - κάντε κλίκ στα παρακάτω banners του Fiverr.com:
 


Καλή επιτυχία!

21 Μάρτη 2011

--------------------------------------
Δείτε επίσης:

Πώς να καθαρίσω την άλγη
Μάθετε για τις μορφές
της άλγης και τι να κάνετε.

Άλγη στο ενυδρείο

--------------------------------------

Δείτε και αυτό:
Mύκονος Live Webcam!
Δείτε την καλύτερη
κάμερα στον κόσμο!

--------------------------------------

Ή και αυτό:
Σύνταγμα Αγανακτισμένοι
Δείτε ζωντανά το συλλαλητήριο
έξω από τη Βουλή.

--------------------------------------  

Ε μήπως αυτό:
4.000.000 Page Views
Πληρώστε 40€ και πάρτε
ΕΝΑ ΜΗΝΑ Διαφήμιση!.

--------------------------------------  

   

www.xcity.gr

Ποιος Είμαι   |   Άρθρα   |   Δουλειές   |   Επικοινωνία

This website is legally protected. All contents are © copyright 2010- 2011 of Greek Web Designer Takis Hatzigeorgiou. All rights reserved.