Τυχαία άρθρα

 

Διαφήμιση

 
Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκης 9 Ιούνη 2011 20:30μμ
 
Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους, 9 Ιουνίου Θεσσαλονίκη.
 

"Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ όπως ισχυρίζονται μερικοί και γι’ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοίι είναι οι αληθινοί Έλληνες." δήλωσε μέσα σε χειροκροτήματα ο Μίκης Θεοδωράκης..

Κατάμεστη η πλατεία Αριστοτέλους από 10 χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν να δουν και να ακούσουν τον δημοφιλή και λαοφιλή Έλληνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης με φόντο ένα πανό που έγραφε ''Ρε Ουστ'' ξεκίνησε να μιλάει λίγο στις 20.30 και αφού είχαν προηγηθεί οι ομιλίες των Γ.Κασιμάτη και Κώστα Ζουράρι.

Ο κ. Θεοδωράκης άρχισε την ομιλία του λέγοντας:

''Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας όχι  στο μνημόνιο, έξω η τρόικα, κάτω η κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος''.

Μεταξύ άλλων είπε:

Από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση, που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης. Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μ’ αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους "Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω", κάνουν λάθος.

Είμαι καλλιτέχνης. Είμαι μουσικός. Είμαι συνθέτης. Και τι θα πει αυτό; Ότι ως πολίτης είμαι διαφορετικός από τους άλλους; Ότι δηλαδή ένας νομικός, ένας επιχειρηματίας, ένας δημοσιογράφος ή ένας επαγγελματίας πολιτικός έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και περισσότερα δικαιώματα να αποφασίζουν για τα κοινά απ’ ό,τι εγώ; Ότι διαθέτουν μόρφωση, σκέψη, κρίση ανώτερη από μας τους καλλιτέχνες; Θα πρέπει άραγε να ακούσω την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που ρωτά πόσο κόστισε η συγκέντρωση στα Προπύλαια και ποιος χρηματοδότης βρίσκεται από πίσω.

Ήρθε η ώρα του Λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε "όχι στο μνημόνιο", ας βροντοφωνάξουμε σήμερα "όχι και στο νέο μνημόνιο", που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση για να ψηφιστεί. Γι’ αυτό το λόγο κι εμείς διαλέξαμε αυτό το ιστορικό μετερίζι, τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, για να στείλουμε στην Αθήνα ένα ηχηρό μήνυμα:

Έλληνες βουλευτές, αρνηθείτε να πείτε ναι
σ’ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ KONTRA:

--------------------------------------------

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ:
------------------------------------------

Δείτε επίσης:
4.000.000 Page Views
Πληρώστε 40€ και πάρτε
ΕΝΑ ΜΗΝΑ Διαφήμιση!.

------------------------------------------

Δείτε και αυτό:
Σύνταγμα Live Webcam!
Δείτε ζωντανά τους Έλληνες
Αγανακτισμένους κάθε απόγευμα.

Σύνταγμα Live Webcam

------------------------------------------

Ίσως και αυτό:
Mύκονος Live Webcam!
Δείτε την καλύτερη
κάμερα στον κόσμο!

------------------------------------------

Ούφ! Και αυτό:
Λεφτά από το ίντερνετ
Μάθετε πώς βγαίνουν τα λεφτά
με ένα οποιοδήποτε site.

Πως να βγάλω λεφτά από το ίντερνετ

------------------------------------------





09 Ιούνη 2011

   

www.xcity.gr

Ποιος Είμαι   |   Άρθρα   |   Δουλειές   |   Επικοινωνία

This website is legally protected. All contents are © copyright 2010- 2011 of Greek Web Designer Takis Hatzigeorgiou. All rights reserved.