Τυχαία άρθρα

 

Διαφήμιση

 

Αγόρασα καινούργιο υπολογιστή! Τί να κάνω;Αγόρασες νέο pc?
Πολλοί ξοδεύουν μια περιουσία για καινούργιο desktop ή laptop και δεν ξέρουν κάποια βασικά πράγματα. Με καλούν στα σπίτια να τους κάνω κάποια βασικά που πρέπει να γίνουν με το ξεκίνημα του νέου τους υπολογιστή:

- Ο υπολογιστής σας δεν είναι έτοιμος να παίξει. Χρειάζεται set up. Δηλαδή πατώντας για πρώτη φορά το power αρχίζει να κάνει install τα windows. Θα ρωτήσει:

1.
Γλώσσα! Θα επιλέξετε αγγλικά ή ελληνικά. Η γλώσσα που θα παραλείψετε θα σβηστεί για πάντα. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν θα μπορείτε να γράφετε σε όποια γλώσσα θέλετε αλλά απλά διαλέγετε σε ποια γλώσσα θα σας μιλάει το pc σας.

 2. Ημερομηνία και ώρα! Βάλτε ώρα "Αθήνας-Κωνσταντινούπολης"

 3. Διάταξη πληκτρολογίου! Είτε ηνωμένων πολιτειών βάλετε είτε ελληνική το ίδιο κάνει.

ΟΚ τον σεττάρισα, και τώρα τι κάνω;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ


ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

 - Θα πρέπει τώρα προτού βάλετε προγράμματα να φτιάξετε ένα αντίγραφο των windows γιατί φυσικά δεν βρήκατε μέσα DVD με τα windows! Έχουν σταματήσει να βάζουν δισκάκι οι κατασκευαστές επειδή τα ίδια τα windows σας βοηθούν να φτιάξετε με 2 έως 4 δισκάκια ένα ολοκληρωμένο αντίγραφο (recovery disk) των windows.

Αφού τα φτιάξετε τα φυλάτε για κάθε περίπτωση που σας κολλήσει ο υπολογιστής και δεν έχετε άλλη λύση παρά να σβήσετε τα πάντα και να κάνετε επανεγκατάσταση τα windows με αυτά τα δισκάκια σας.

- Δεύτερη δουλειά: θα πρότεινα απεγκατάσταση (από τον πίνακα ελέγχου πάμε στο κατάργηση προγραμμάτων) του antivirus που φέρει το pc γιατι το υπάρχων μέσα στον υπολογιστή είναι demo δηλαδή λήγει σε μερικούς μήνες.

 - Προτείνω να κατεβάσετε το www.avast.com . Είναι καλό, αξιόπιστο, δωρεάν και χρόνια δοκιμασμένο. Κατεβάστε την free version (με επιλογή multi language αν θέλετε να μπορείτε να το βάλετε στην ελληνική έκδοση)

 - Τρίτον απεγκαταστήστε αν τυχόν βρήκατε κάποια έκδοση του Office γιατί είναι demo και αυτή και θα λήξει σε 2 μήνες και ίσως χάσετε τα αρχεία που φτιάξατε με αυτήν και βρείτε κάποια full έκδοση να βάλετε με απεριόριστη διάρκεια ζωής.

Είστε έτοιμοι.

--------------------------------------------

Δείτε επίσης:
Σύνταγμα Αγανακτισμένοι
Δείτε ζωντανά το συλλαλητήριο
έξω από τη Βουλή.

--------------------------------------------

Δείτε και αυτό:
Τo pc μου κολλάει
Τo pc μου κολλάει ή είναι αργό πολύ.

--------------------------------------------
06 Ιανουαρίου 2011
 

   

www.xcity.gr

Ποιος Είμαι   |   Άρθρα   |   Δουλειές   |   Επικοινωνία

This website is legally protected. All contents are © copyright 2010- 2011 of Greek Web Designer Takis Hatzigeorgiou. All rights reserved.